Renovering 27 oktober

Igår var jag förbi huset efter jobbet för att hjälpa Emil med att bära in fiskbensparketten som levererats. Nu börjar det verkligen hända grejer, och som vi sa igår så har man nästan glömt hur det var i början när vi stod och rev och bara gick och bar och slängde en massa skit, tegel osv. Knäppt hur fort man glömmer allt det jobbiga egentligen...

Hur som helst, nedan kan ni se var fönstret som vi flyttar kommer sitta. På bilden efter denna, den man ser utifrån, kan ni se var det gamla fönstret satt jämfört med det nya. Anledningen till att vi flyttar det är för att centrera det mot fönstret på övervåningen, samt att det kommer sitta likadant som fönstret på andra sidan. Så här satt det egentligen när huset byggdes på 1930-talet, men vid renoveringen på 70-talet flyttade (och minskade) man fönstret för att man ändrade om i planritningen... Vi återställer alltså till hur det var från början, och får därmed också ett betydligt större fönster på köpet vilket känns toppen!

Som jag nämnde ovan levererades igår 80 m2 fiskbensparkett till nedervåningen.

 

Kartong för kartong bar vi in det och ställde i mitten av ena rummet. Det är inte förrän om några veckor som golvet kommer att läggas nämligen.
På vinden har det också hänt en del sedan jag kollade där sist. Vi har öppnat upp i nock, och tanken var egentligen att behålla bjälkarna, men de var inte så där gamla och snygga som vi hade hoppats på. Istället ska vi ta bort de befintliga bjälkarna och ha det öppet nästan helt upp i nock. Vid murstocken var där tidigare en toalett och ett pentry. Tanken är att sätta upp nya väggar så att där kan bli en liten toalett.
Avslutar med en fin liten utsiktsbild från vinden.
Kommentera inlägget här: