Celiné

Unnade mig själv en tidig julklapp när jag var i Stockholm förra veckan. Den är lite mörkare än på bilderna, och SÅ fin!

Renovering 26 november

Det är verkligen en djungel när det kommer till alla olika nyanser och NSC-koder...Här är några olika prover för att kunna se och försöka välja rätt vit nyans och rätta gråa nyanser. Egentligen hade man bara velat välja en väldigt ljus neutral vit, men eftersom både fönster och innerdörrar är fabriksmålade med 2% gult i så behöver alltså även den vita väggfärgen ha lite gult i sig. Hade man valt en neutral vit hade fönster och dörrar uppfattas som gula...Det slutade med att vi valde S 0502-Y50R, en vit nyans med 2% inblandning av hälften gult och hälften rött.I hall och matrum ville vi ha en väldigt ljusgrå nyans. Samma sak här, för att den inte ska uppfattas som ljusblå mot lister och fönster fick vi välja en nyans med lite gult i sig. På bilderna ser den lite beige ut, men jag hoppas att det kommer se mer neutralt ut när lister och allt sånt är på plats.Det blev S 1002-Y. Det är inte färdigmålat och ska alltså inte se ut som på dessa bilderna med den ojämna kanten. Dock ska vi behålla några cm vit kant.Så stor skillnad bara det kom lite färg på väggarna! Nu längtar jag bara till att pappen tas bort så att vårt fina golv tas fram! Och att de bruna fönsterna byts ut. De förstör helhetsintrycket ganska mycket...Här är badrummet på nedervåningen. Svårt att få till ett bra foto utan några lampor, men lite kan ni i alla fall se. Badrummet på övervåningen börjar också ta form. Som ni ser ligger där papp på golvet och kommer förmodligen göra det tills det är klart, så därför kan jag inte fota det fina golvet... Annars då? Den fina turkosa väggen kommer att prydas med en stor spegel från vägg till vägg och hela vägen upp i tak. Där det sticker ut sladdar kommer det bli inbyggda lampor i spegeln.Våra fina innerdörrar.Och slutligen, parkettgolvet på övervåningen. Det enda som jag hitills inte är riktigt nöjd med. Det ser inte riktigt ut som jag trodde när vi beställde det. Jag hoppas dock att det känns bättre när allt är klart och man inte bara fokuserar på golvet. Vi får se!

Riche

En godare lunch på Riche förra veckan.Nu befinner jag mig i Stockholmstrakten igen. Denna gången för utbildning. Mycket farande och flängande ett tag nu, men när jag kommer hem kommer det nog bli några lugna veckor fram tills Köpenhamn på nyår och Gran Canaria veckan efter nyår.

Snapshots från Stockholm

På Stockholms mysiga gator.I Filippa K-butiken i väntan på mamma.Middag på Taverna Brillo.Vackra lokaler hos Erik Penser Bank.Sedlar från hela världen.

Inköp - matbord

Nu har vi äntligen bestämt oss för vilket bord vi vill ha i matrummet, och beställde därför hem det i förra veckan, men som för de flesta möbler är där några veckors leveranstid. Förhoppningen är dock att det ska hinna komma innan årsskiftet.
Det blev i alla fall bordet som ni kan se på bilderna nedan, ett stort bord (265 cm) i massiv ek med plats för åtminstone 8 stolar. Tror och hoppas att det kommer göras sig jättebra i vårt matrum tillsammans med Sjuan-stolarna (precis som på första bilden till vänster nedan).
 

Renovering - glasväggar

Det händer massor i huset, men med tanke på att det blir mörkt innan jag hunnit sluta jobba så hinner jag inte dit för att kunna fota i dagsljus. Hur som helst, målarna har spacklat och ska gå på grundmålningen. Marmorgolvet på badrummet på övervåningen är lagt (ska fota så ni får se, så fint!) och de håller på att kakla väggarna. Redan i slutet av nästa vecka kommer köket så det börjar nog sättas redan veckan därpå, kul!
Något jag glömt visa/berätta är hur vi tänkt göra med det stora valvet mellan kök och vardagsrum. Det är så klart fint som det är, men vi ville göra något lite mer speciellt...
...och därför blir det ett glasparti på vardera sida, vilket resulterar i ett lite mindre valv i mitten. Vi diskuterade fram och tillbaka exakt hur vi ville ha det, och var ett tag inne på att göra skjutdörrar i samma stil som på översta bilden till höger här nedan, eller att istället för att ha ett valv ha två dörrar som går att stänga. Det vi kom fram till var att vi förmodligen aldrig kommer att stänga utan att det alltid kommer stå öppet och då känns det mest logiskt att bara ha två fasta glasparti.
För att kunna föreställa sig lite hur det kommer bli gjorde jag för ett ganska bra tag sedan (som ni kanske ser på de gamla tapeterna...) en liten skiss på datorn på ungefär hur det kommer se ut. Nu är det varken rätt vinklar eller tjocklek men man kan se på ett ungefär hur det kommer att bli.
Nu väntar vi bara på att de ska levereras, men förhoppningsvis blir det innan jul. Och håll tummarna för att det blir bra!

Walters dop

Här kommer en liten bildbomb från i lördags, närmare bestämt Walters fina dop. Tack Amanda och Tobias för en härlig dag!

Flowers

Fina blommor från Emil igår.

Adventsljusstake

Bilder: HoP

 Vår planerade inflyttning i huset blir runt årsskiftet. Om det blir innan eller efter nyår beror på om bänkskivan till köket hinner komma innan julhelgen, och huruvida folk jobbar i mellandagarna. Sen reser vi bort veckan efter nyår också... Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag har beställt hem två adventsljusstakar, som den på bilderna ovan. Som ni kanske ser påminner den väldigt mycket om Flos ljuskrona 2097 som vi fick hem tidigare i veckan. Därför tänkte jag att det kunde vara kul med dessa i de två fönsterna ut mot gatan (på nedervåningen). Vi kanske inte hinner flytta in till jul, men våra adventsljusstakar kan i alla fall göra det, hehe.

4 years and counting

Fyra år med denna killen idag. Och tänk att vi snart flyttar in i vårt alldeles egna gemensamma hus. Can't wait!

3XFLOS

Flos är definitivt favoritmärket när det kommer till belysning. Vi har lampan Gatto här hemma, och jag har länge varit sugen på fler av deras lampor, men inte riktigt känt att det funnits någon bra plats i lägenheten. Nu har vi dock ett helt hus att fylla, så för ett tag sedan beställde vi hem tre Flos-lampor, och två av dem har redan levererats.

Denna tänkte vi ha i köket ovanför det runda matbordet.
I matrummet ville vi ha något lite maffigare och då blev det denna ljuskrona. Har funderat lite på om vi vill ha den där eller i vardagsrummet ovanför soffbordet, men vi får helt enkelt testa oss fram. Den blir nog bra var den än hamnar!
Och så golvlampan från samma serie som första den första taklampan. Denna har vi inte riktigt bestämt var vi ska ha än, men det är också en sån lampa som funkar lite var som helst.

Liveuppdatering från huset

Efter en chockerande och lite sorglig morgon (Trump = president) blev jag i alla fall på lite bättre humör när Emil skickade denna bild... Så fint det kommer bli!

Annars då? Igår körde vi och beställde lite mer saker till badrummen som fortfarande håller på och kaklas. Duschblandare till båda badrummen och duschvägg till badrummet på nedervåningen. Duschdörr till övervåningens badrum får vi avvakta lite med eftersom vi först måste kakla väggarna för att kunna ta exakta mått.

Jag minns inte riktigt vilken vecka badrumsinredningen ska levereras, men jag tror att det är inom de närmsta veckorna. Parkettgolvet till övervåningen bör levereras i nästa vecka, och köket levereras om ca tre veckor. Nu börjar det verkligen hända grejer!

Köksstolar

Som jag nämnde för ett tag sedan har vi även beställt stolar till köket, närmare bestämt den klassiska Y-stolen av Hans J Wegner. Vi har sedan tidigare en sådan stol hemma vid String-hyllan som skrivbordsstol, men har länge haft i tankarna att utöka kollektionen och ha de som köksstolar istället. Och så blev det alltså nu!

Stinas babyshower

Igår var det äntligen dags för Stinas babyshower. Det har varit lite jobbigt att hålla sig för att råka försäga sig när man träffat henne... Hur som helst, Stina blev först överraskad med frukost på Ystad Saltsjöbad med hennes och Filips familj, vilket gjorde att hon inte förväntade sig fler överraskningar den dagen, hehe. Under tiden hade vi samlats upp hemma hos Stina och Filip i Köpingebro för att pynta och fixa med mat osv. När frukosten var uppäten sa Stina hej då till familjerna som hann köra till Köpingebro innan Stina, Filip, Ellen och Stinas två kompisar kom ungefär en kvart senare. Vi stod gömda i köket och när vi hörde ytterdörren öppnas hoppade vi fram och överraskade en förvånad Stina. Så himla kul! Här kommer en liten bildbomb från dagen...

Nu väntar vi bara på att lilla Ponny ska bestämma sig för att titta ut.

Höst

 

Matsalsstolar

Vi har vetat ett tag ungefär vilka möbler och så vi vill ha i huset, men det är lätt att glömma bort det "färdiga resultatet" när man hela tiden tänker på saker som lister, väggfärger, fönster osv. Häromdagen tog vi oss dock i kragen och beställde lite möbler, närmare bestämt stolar till köket, matbord till köket och stolar till matrummet. Först ut tänkte jag visa stolarna till matrummet.

Vi, eller rättare sagt jag (hehe), visste att vi ville ha Sjuan från Fritz Hansen, designad av Arne Jacobsen, men var inte helt säker på i vilket/vilka material. I slutändan valde vi att satsa på åtta stycken svarta med läderklädsel på framsidan.  

Vi har inte hittat rätt matbord än, men det lutar åt ett stort i trä. Fortsättning följer...

Renovering 1 november - klinkers

På lunchen körde jag och Henry in om huset för att kolla läget. Vi har fått en leverans med klinkers till båda badrummen och hallen. På bilden nedan ser ni, förutom Henrys blöta tassavtryck, de stora 60x60-plattorna som redan har lagts i badrummet på nedervåningen.

I hallen har vi beställt samma sten, men i rektangulär form.

Här ser ni plattorna som lagts i badrummet på nedervåningen, men de är betydligt ljusare i verkligheten.

Här är en bättre bild på hur plattan ser ut...

Och här är vår carraramarmor från Italien, som vi specialbeställde för att vara säkra på att få rätt "färg", som ska läggas som golv på övervåningens badrum. Om jag inte har fel för mig så är plattorna 30x30.

Och i duschen blir det också marmor fast 5x5.

Nu längtar jag tills all kakel och klinkers kommit på plats!