Brakfrukost

Frukosten i lördags, med Elinas supergoda kalljästa bullar. Måste försöka mig på att baka dem till helgen. 

Ystad - Köpenhamn - Sandefjord

Mys och Norge

Passar på att mysa lite extra med min bebis idag, för imorgon åker jag och Majlinda och hälsar på Elina och Andy i Sandefjord över helgen! 

Favorit

Henrisen har hittat en ny favoritplats hemma i lägenheten. 

Hard work work

Man skulle kunna tro att jag sprungit i en snödriva. Så är inte fallet, utan så här kan det se ut när det uppstår talkproblem på jobbet bara... Trevligt helg! 

Dokumentärer

Att jag är en serienörd är ingen hemlighet, och jag kollar på det mesta som går för tillfället. På senaste tiden har jag dock fastnat för dokumentärer. Jag tror det som lockar och gör det intressant är det faktum att det är taget från verkligheten. De två dokumentärer som jag kollat på de senaste veckorna är Making a Murderer och The Jinx - The Life and Deaths of Robert Durst.
The Jinx - The Lifes and Deaths of Robert Durst är en dokumentärserie i sex delar. Jag kollade via HBO och såg klart serien på bara två dagar, haha. Filmaren Andrew Jarecki undersöker och följer Robert Durst, en fastighetsarvinge i New York, anklagad men inte dömd för tre mord. Försvinnandet och mordet på hans första fru Kathleen, mordet på hans bästa vän Susan Berman och mordet på hans granne Morris Black. Dokumentären har betyget 8,9 på IMDB och jag kan bara hålla med, så se den! Filmskaparen Andrew Jarecki har tydligen även gjort filmen All Good Things, med Ryan Gosling och Kirsten Dunst, som handlar om just Robert Dursts liv, så den måste jag se snarast!
Making a Murderer är det nog inte många som inte har hört talas om. En dokumentärserie i tio delar på Netflix som jag och Emil kollade på tillsammans. Den handlar om Steven Avery, en man som sitter i fängelse i 18 år för ett brott han inte begått. Inte lång efter att han blir frisläppt och stämmer delstaten Wisconsin grips han igen, misstänkt för mordet på fotografen Teresa Halbach. Jag vågar inte skriva mycket mer än så utan uppmuntrar alla som inte redan sett den att göra det! När vi kollade på avsnitten var jag så frustrerad, och det är jag nog fortfarande när jag tänker på det. Jag vet fortfarande inte vad jag ska tro och man vill bara veta sanningen, vilket jag är rädd för att vi aldrig riktigt kommer att få dock...
En annan dokumentär som jag inte sett än, men som jag hört ska vara bra, är Capturing the Friedmans, med samma skapare som till The Jinx. Från vad jag har läst ska den handla om familjen Friedman, en till synes vanlig, judisk familj vars liv vänds upp och ner när fadern och hans ena son arresteras och anklagas för fruktansvärda brott. Ska bli spännande att se om den är lika bra som de andra.
Sist men inte minst, har ni några tips på dokumentärserier som man inte får missa? Tell me!

Roses

Fina rosor från min fina kille på Alla Hjärtans Dag.
Och en nyfiken vovve. 

Alla hjärtans dag

Gårdagen blev inte riktigt som planerat. Jag och Emil skulle ju gått och kollat på matchen mellan YIF och Hammarby, och därefter laga oxfilé. Matchen blev dock inställd så istället bjöd vi över Majlinda, Herman, Hedda och Hampus på middag. Det blev en fin Alla Hjärtans Dag med fina människor.
Nu väntar en ny vecka, och jag har blivit förkyld IGEN! Så himla segt, men jag kan bara hoppas på att det går över snabbt denna gången. Dels pga. den självklara anledningen att det är jobbigt att vara sjuk, men också för att mitt nya kort på Actic börjar gälla idag. Ska bli kul att testa nytt gym, trots att jag trivts jättebra på Breeze i alla dessa år. Snart kommer jag dock skifta mellan två gym eftersom Crossfit Ystad öppnar i slutet av februari.

Match

Första elitseriematchen i Ystad Arena spelades för lite mer än en vecka sedan när YIF mötte Kristianstad. Då åt vi middag och lyssnade på försnack i VIP:en. Idag är det dags igen, och vi hoppas på vinst denna gång!

Snö

Bilder tagna för några veckor sedan när det var fullt med snö ute. I morse när jag gick ut med Henry låg det helt plötsligt snö på marken igen... Hoppas att det är sista vändan innan vi kan få VÅR!

Husägare

Förresten, jag kom helt på att jag glömt berätta att jag och Emil har köpt hus! Nu är det snart två veckor sedan vi skrev på kontraktet och det dröjer några månader innan vi får tillträde så därför har jag inte riktigt förstått det än, haha. Hur som helst, jag skapade upp två nya kategorier här på bloggen, Inredning och Renovering, där jag ska försöka att uppdatera lite om processen när vi väl fått tillträde, och troligtvis lite tankar innan.

Äntligen!

Äntligen är jag tillbaka i Slingan! Eller tillbaka till träningen överhuvudtaget. Har sedan mitten av december varit sjuk till och från och inte kunnat komma igång med träningen ordentligt, förrän förra veckan. Har saknat det så, och nu håller jag tummarna för att jag ska lyckas hålla mig frisk. Oddsen är dock lite emot mig då Emil legat hemma i influensan hela veckan...

Sjukgymnast

Bilder från förrförra gången på Evidensia Djursjukhus i Malmö. Nu sitter jag i bilen med Henry, på väg dit igen. Henry ska för andra gången träffa sjukgymnasten som försöker bli klok på varför han haltar emellanåt. Vill bara att han ska bli bra så att han kan springa och leka fritt igen...

YIF - LUGI

Igår åkte jag, Hedda och Heddas pappa in till Lund för att heja på YIF när de mötte Lugi. Tyvärr blev det ingen vinst, utan förlust med två mål... Jag passade på att leka lite med min kamera och mitt nya objektiv.

GRATTIS PAPPA!

Stort GRATTIS till min pappa som fyller år idag! Tyvärr är han och mamma inte hemma då de befinner sig på skidsemester, men vi firade honom hemma hos farmor i fredags.