Inspiration - Golv

Det är mycket som står på inköpslistan just nu, men något som vi faktiskt redan har beställt är golv. I alla fall till de tre stora rummen på nedervåningen, och där valde vi att ha fiskbensparkett. Som ni kan se på den stora bilden i kollaget nedan har vi fiskbensparkett i lägenheten, och jag älskar det! Detta var alltså något av de första som bestämdes när vi köpte huset.
På övervåningen kände vi att vi ville ha något annat, lite enklare. Vi har inte lagt någon beställning än då vi inte ska lägga golv förrän om ett par veckor, men vi har i alla fall bestämt oss. 1-stavsparkett i ek, men med en liten gråare nyans. Tror (och hoppas) att det kommer bli superfint!

Planritning övervåning

Det kan nog vara lite svårt att hänga med när jag skriver om de olika rummen på övervåningen. Därför tänkte jag att jag visar den omgjorda planritningen så att ni kan se hur det kommer att bli. De små ojämnheterna i vissa av väggarna beror på att jag själv har gjort ändringarna i Word och inget proffsprogram, hehe.
Här ser ni alltså hur jag menade med korridoren fram till vardagsrummet, och de framtida väggarna som kommer att slås upp när ett tredje sovrum kan komma att behövas.
PS. WIC står som ni kanske kan förstå för Walk In Closet, och är alltså inga extratoaletter.

Plutten

Plutten, som inte är så liten längre. I november blir han 1,5 år! Men han kommer alltid att vara min lilla bebis.

Renovering 24 september

Det har hänt en del i huset sedan jag uppdaterade er om det sist. Kanske inte ser så mycket ut på bilderna, men det som har hänt sedan sist är att vi har fått upp gips på väggar och i tak på nedervåningen, samt att vi har fått "golv" på plats på övervåningen. Badrumsväggarna på nedervåningen har varit på plats ett tag, men nu är även övervåningens badrumsväggar uppe! Så kul att äntligen kunna känna av hur det kommer bli i slutändan.

På bilden nedan ser ni hur det ser ut i hallen precis när man kommer upp på andra våningen. "Hålet" eller öppningen till vänster på bild var tidigare där dörren upp till vinden satt. Vi valde att öppna upp för att det ska kännas mer som en del av huset, och alltså bli lite mer inbjudande. Detta betyder ju därmed att vi måste fixa den tråkiga vindstrappan så att den blir fin. Själva vindsvåningen blir förmodligen ett projekt lite längre fram.Nedan ser ni att det har formats en "korridor" i och med att badrumsväggarna kommit upp. Korridoren leder fram till övervåningens vardagsrum. I framtiden, när det kan tänkas behövas ett tredje sovrum, kommer vi att förlänga korridoren genom att slå upp väggar. Dörren till vänster kommer alltså att vara kvar och en ny dörr till detta rum kommer sättas in. På så sätt behöver man inte gå igenom detta rum för att komma till det andra sovrummet till vänster. Det kanske låter klyddigt, men det kommer bli bra, hehe.

På bilden ovan ser ni badrummet från utsidan, och på bilder nedan ser ni det från insidan. Det kommer att bli betydligt större än jag först trodde, vilket känns skönt. Toaletten kommer att placeras under fönstret, duschen där golvbrunnen sitter, och tvättstället med dubbelvask på väggen till vänster (på bilden nedan). I lördags var jag och Emil och beställde badrumsinredning så nu är det också klart. Skönt! Vi kollade även på kakel och klinkers, men det behöver vi inte beställa förrän om 2-3 veckor. Utöver det är det bara duschväggar och lite andra detaljer som ska bestämmas till badrummen.

Vardagsrummet på andra våningen. Snart ska även övervåningen gipsas, tror det är denna eller nästa vecka.

Ett av sovrummen som till en början inte kommer bli något alls. Extra garderobsutrymme kanske, hehe.

Ystad-derby

I torsdags var det dags för det första Ystad-derbyt sedan IFK Ystad gick upp och gjorde Ystads IF sällskap i högsta ligan. Det blev en jämnare match än väntat, men YIF vann till slut, tack och lov!

Inspiration - Badrum

Inom de närmsta dagarna är det dags för oss att börja bestämma (och beställa) hur vi vill att badrummen ska se ut. Detta är något av det svåraste av allt i renoveringen hittills, om ni frågar mig. Det finns så mycket fina sätt att göra det på, men det är så svårt att få ihop det och hitta rätt saker i butikerna.
Jag, eller vi, vet i alla fall att vi vill ha ganska breda kommoder/tvättställ, både uppe och nere. På övervåningen kommer det att bli dubbelvask, och på nedervåningen enkel. Något annat som vi är säkra på är att det ska vara stora speglar på väggen.
På nedervåningen funderar vi på om vi ska ha antingen svart eller vit marmor som golv, men som även går upp på en vägg i duschen (som på bilden ovan). På resten av väggarna kommer det förmodligen att bli breda vita kakelplattor.
En annan sak som jag som tjej funderar på, är hur vi ska göra med badrumsbelysningen för att det ska bli så bra ljus som möjligt. Vi kommer att ha spottar i taket i båda badrummen, men det som vi behöver bestämma oss för är hur vi ska göra med belysningen i ansiktshöjd, dvs. vid spegeln. Jag är sugen på en lösning där lampor sitter integrerade i spegeln, som på högra bilden ovan eller som på den första bilden i inlägget. Vi får se om det går att lösa! 
Kakel och klinkers på övervåningen vet vi inte vad vi vill ha än... Kanske stora gråa plattor, men vi har inte hittat något riktigt snyggt än.
Egentligen hade jag velat få in lite trä i åtminstone ett av badrummen, i stil med bilderna nedan. Jag har dock inte hittat någon badrumsinrednings-leverantör som gör några fina träkommoder... Så det får väl bli trä och grönt i form av detaljer istället. 
Tycker ni att denna typ av inlägg är kul förresten? Annars kan jag sitta och planera för mig själv, hehe.

Nagel Stoff

Sensommarvärmen

Det är mitten av september, och därmed höst. De senaste dagarna har dock verkligen känts som riktiga sommardagar. Efter kvällspromenaden igår stannade vi utanför lägenheten och njöt en stund av den varma kvällen.

Inspiration - Väggfärger

Medan Emil sliter i huset sitter jag och planerar hur de olika rummen ska se ut. Det var ju 9 månader (!) sedan vi skrev på papperna så jag har haft en del tid på mig att tänka. Nu börjar det dock bli dags att fastställa saker och ting, och därmed få ordning bland alla tankar som flyger omkring i skallen.
Vi har pratat om hur vi vill att väggarna ska se ut. I några av rummen kommer det troligtvis att bli ljusgrått, och på några ställen även spegelpanel på väggarna. I sovrummet är jag helt bombsäker på att jag vill ha grått, och där behöver det inte nödvändigtvis vara den absolut ljusaste gråa utan mer åt den nyans ni kan se på bilderna med sängarna ovan och nedan.
Andra rum som förmodligen kommer att bli ljusgråa är hall (både uppe och nere) samt matrummet. Vi har ju ett Tati-sidobord från Asplund i lägenheten redan idag, och det kommer bli ännu finare när det får stå framför en ljusgrå vägg som på bilden ovan.

Polykemi Sale Seminar

Efter första dagen på förra veckans säljseminare spenderade vi kvällen på Marsvinsholm. En kväll med femkamp, god mat och musikquiz (som mitt lag vann!)

Ystad Extreme / Crossfit Ystad / Grillning

Förra lördagen spenderade jag 6 timmar i en rondell och viftade med armarna. Anledning? Jag hjälpte till som en av Crossfit Ystads funtionärer under Ystad Extreme. Man kan ju säga att jag och Mia drog nitlotterna när det kom till var vi blev placerade. På kvällen samlades vi hos Oscar och åt grillat. Det var lite trevligare! Hundligan var så klart också med och röjde.

Renovering 7 september

Jag tänkte att det var dags för en liten uppdatering kring hur det går på renoveringsfronten. Nu börjar det gå åt rätt håll i alla fall vilket känns himla skönt! Emil och hans kollega har nämligen börjat gå i huset under arbetstid nu, vilket gör att det går väldigt mycket fortare. Vi börjar dock bli lite oroliga över att det går "för" snabbt, eftersom vi fortfarande (efter 3 månader!!!) väntar svar från kommunen angående vårt bygglov för utsidan. Och problemet är att vi inte kan färdigställa insidan helt förrän alla fönster är bytta...
Hur som helst, här nedan ser ni att väggarna till badrummet på nedervåningen börjar komma på plats. Till höger blir det garderober med skjutdörrar (vi befinner oss i hallen).
På bilden ovan och bilden nedan kan man se att de börjat regla upp väggarna. Anledningen till detta är dels att vi ska isolera invändigt, men även att vi ska dra all ny el där. Rummen på bilderna är, som ni kanske vet vi detta laget, köket, vardagsrummet och matrummet.
Detta är den nuvarande synen när man kommer upp på övervåningen (tror i och för sig att de lagt isolering mellan bjälkarna i nuläget, men nästan då). Badrummet var tidigare till vänster och en hall låg till höger. Vi har valt att byta detta så till höger (där dörrhålet blir igenslaget) kommer det att bli ett badrum och till vänster blir det hall/korridor.
Vårt sovrum! Där det gamla dörrhålet blir igenslaget kommer förmodligen sängen att stå.
Andra sidan av sovrummet - våra garderober, eller WIC.
Så här ser det just nu ut när man kommer upp på vinden, inte jättekul med andra ord. Det vi har gjort hitills är att riva förrådsväggar för att öppna upp.
Fortsätter man så ser det ut så här. Där vid röret/murstocken har vi rivit ut toaletten, men kommer förmodligen att försöka göra så att vi sätter dit en ny toalett och ett handfat. På vinden kommer det nämligen att bli gästrum.

Polykemi After Work

September

Vips, så var vi inne i september. Det känns konstigt att sommaren har gått så fort och att första höstmånaden har börjat, men samtidigt är det skönt att vara tillbaka på jobbet och ha kommit in i rutinerna med träning osv igen. Precis som jag säger varje år, hehe.
Jag kollade igenom min mobil och tänkte gå igenom lite bilder från september månad 2013, 2014 och 2015.

Vi börjar med 2013: Det årliga säljseminariet på jobb var igång och Herman fick kämpa för att komma rätt i bild.

Allan från Kina fick testa på att agera lurblåsare. Det gick mindre bra...
Emil bodde fortfarande hos sin mamma i Skivarp så där hängde jag en del, och ja, åt chips.
Fadji var fortfarande i livet och hoppade in som modell på Ystad Saltsjöbads fotografering.
Bilderna finns idag uppsatta överallt på hotellet och varje gång vi är där tänker jag lite extra på vårt hjärta.
Jack var en liten bebbe.
Vi hejade på Jonas när det var dags för Time To Sing.
Jag hände med dessa coola grabbarna i Malmö och åt på Monster.
September 2014 började precis som 2013 med Polykemis säljseminarie, där alla våra säljare från hela världen kommer till Ystad i ca. tre dagar.
Vi firade Hedda som fyllde 20 år!
Och hon bjöd på magisk mat och FIN dukning.
Jag började plugga företagsekonomi i Malmö.
Jag, Majlinda och Hedda var ute och åt.
I september 2015 hade jag haft Henry i någon månad och på jobbet mös han en stund med Jack (som blivit stor) varje dag.
Säljseminariet ägde rum igen, och här var vi på besök på Tosterup.
Henry träffade katten Texas varje gång vi var i skogen.
Hedda fyllde 21 och det firades så klart.
Plutten växte så det knakade.
Majsen och jag shoppade en massa växter.
Melisa på promenad med Henry.
Krissan bjöd in till en födelsedagsbrunch i deras koloni, och de minsta deltagarna busade.
Det fanns väldigt mycket hundbilder i min mobil från september 2015 så här kommer en till.
Jag och Emil åkte med hans föräldrar till Kreta.
Denna septembermånad börjar precis som de tidigare med säljseminariet i nästa vecka. Utöver det väntar bl.a. utbildning med jobbet i Stockholm, Handbollsligans start, sista utgången på Bar.Á.Bar någonsin innan de stänger, och förhoppningsvis massvis med myskvällar med nära och kära. Och så fortsätter så klart renoveringen av vårt hus! Det höll jag på att glömma, trots att det är det som tar upp den största delen av min tankekraft om dagarna... Det kommer fler uppdateringar kring det så småningom.