Renovering 27 oktober

Igår var jag förbi huset efter jobbet för att hjälpa Emil med att bära in fiskbensparketten som levererats. Nu börjar det verkligen hända grejer, och som vi sa igår så har man nästan glömt hur det var i början när vi stod och rev och bara gick och bar och slängde en massa skit, tegel osv. Knäppt hur fort man glömmer allt det jobbiga egentligen...

Hur som helst, nedan kan ni se var fönstret som vi flyttar kommer sitta. På bilden efter denna, den man ser utifrån, kan ni se var det gamla fönstret satt jämfört med det nya. Anledningen till att vi flyttar det är för att centrera det mot fönstret på övervåningen, samt att det kommer sitta likadant som fönstret på andra sidan. Så här satt det egentligen när huset byggdes på 1930-talet, men vid renoveringen på 70-talet flyttade (och minskade) man fönstret för att man ändrade om i planritningen... Vi återställer alltså till hur det var från början, och får därmed också ett betydligt större fönster på köpet vilket känns toppen!

Som jag nämnde ovan levererades igår 80 m2 fiskbensparkett till nedervåningen.

 

Kartong för kartong bar vi in det och ställde i mitten av ena rummet. Det är inte förrän om några veckor som golvet kommer att läggas nämligen.
På vinden har det också hänt en del sedan jag kollade där sist. Vi har öppnat upp i nock, och tanken var egentligen att behålla bjälkarna, men de var inte så där gamla och snygga som vi hade hoppats på. Istället ska vi ta bort de befintliga bjälkarna och ha det öppet nästan helt upp i nock. Vid murstocken var där tidigare en toalett och ett pentry. Tanken är att sätta upp nya väggar så att där kan bli en liten toalett.
Avslutar med en fin liten utsiktsbild från vinden.

Fannys babyshower

Jag kom på att jag helt glömt bort att visa några bilder från Fannys babyshower i slutet av september. Vi sågs på Saltan och efter en stund kom Fanny (tillsammans med Linus) som trodde att hon skulle fira sin mamma, och vi överraskade henne och åt en jättegod brunch tillsammans.

Älsklingen

Update - Renovering 25 oktober

Jag körde förbi huset på lunchen och som jag tidigare nämnde har de kommit igång med taket. Perfekt väder också! Såg att det skulle bli väldigt kallt imorgon bitti dock...

Vitas

Förra helgen åt jag, Emil, Majlinda, Herman, Hedda och Hampus en god middag på Vitas på Ystad Saltsjöbad. För mig blev det chevré till förrätt och ryggbiff till huvudrätt.

Renovering 25 oktober

En kort och snabb uppdatering kring renoveringen... Igår revs carporten och ställningarna runt huset kom på plats. Idag tror jag att de ska börja lägga om taket, och antingen idag eller de kommande dagarna börjar de kakla badrummet på nedervåningen. Kul! Idag är det även dagen då vårt fönsterärende tas upp i nämnden, så håll tummarna för oss!

Lägenheten

Med ett husköp kommer också en lägenhetsförsäljning. Om exakt två veckor är det tre år sedan jag fick nycklarna till min alldeles första lägenhet. Den 31 oktober 2013 flyttade jag hemifrån, och flyttade in till världens finaste lägenhet (enligt mig). Det känns fortfarande lite jobbigt med tanken att behöva lämna över lägenheten till någon annan, men när huset börjar bli klart kommer det förhoppningsvis vara lite lättare. Här nedan kan ni i alla fall se bilderna på lägenheten, som ligger ute på Hemnet just nu.

Renovering 10 oktober

För några dagar sedan såg det ut så här... Golvvärmen lades på hela nedervåningen.

Och så här fint är det nu! Haha, det känns lite komiskt att man tycker att detta är fint. Vad kommer man då tycka när parkettgolvet har lagts och väggarna har målats? För att inte tala om det färdiga resultatet. Spännande!
För övrigt har vi äntligen, mer än 16 veckor senare, fått godkänt på första delen av bygglovet! Vi måste dock få ett startbesked innan vi sätter igång med de yttre förändringarna. Steg 1 kommer förmodligen bli att lägga om taket. Vår ansökan om fönsterbyte har dessvärre behövt gå till nämnden, och därför får vi inte svar på detta förrän i början av november (i bästa fall). Tänk att vi lämnade in ansökan den 13 juni. Tråkigt när det tar onödigt lång tid...

Ballingslöv

Som jag kanske tidigare har nämnt, har vi beställt vårt kök från Ballingslöv. Enkelt, stilrent och tidlöst. De två första bilderna är från Ballingslövs hemsida, så att ni kan se hur det ser ut på riktigt.

På Elon i Ystad satt vi och planerade köket och fick det uppritat, som ni kan se nedan. (Har fotat av ritningen på papper, därav kvalitén). Köksön kommer inte riktigt att se ut som den gör på bilden, men mer om den längre fram...
En av Emils önskningar var att ha en liten vinkyl i köket. Vi ville egentligen har en som var 50cm bred, men Elon hade inga som kan byggas in under bänkskiva. Därför fick det bli en som är 30cm bred, och ett 20cm skåp bredvid. Blir nog bra det med!
Det syns inte på bilderna, men vi kommer att ha stänkskydd i marmor, som på bilden nedan.

Jobbtelefon

Äntligen ska vi lämna de fasta telefonerna bakom oss och helt och hållet börja använda oss utav mobila telefoner. Häromdagen fick jag min, och det blev en precis likadan som jag har privat. Tur att jag använder skal så att jag kan se skillnad, hehe.