Dag 8

Måndag den 20 februari 2012


En vecka sedan vi anlände till Thailand, vilket också innebär att det är vår sista vecka här. Det känns som att två veckor blir precis lagom. Johanna, som åkte idag, har varit här i sex eller sju veckor. Visst hade det varit kul, men det känns ändå som att man får uppleva allt på två veckor som man kan uppleva på fler.


I morse var stod klockan på 6 igen, inte någon sovmorgon här inte. Frukost, fix och skolbussen stod som vanligt på schemat. Nu när Johanna och Eliska lämnat oss fick vi ha en ny klass på första passet. De gick i första klass och vi lärde ut lite olika djur genom att rita upp dem på tavlan så att de själv fick säga vad de hette och sedan även försöka stava till dem. På andra passet med de äldre spelade vi deras egengjorda Memory ett tag, vilket de verkade tycka var kul. Resten av lektionen försökte vi lära dem höger och vänster. Vissa förstod medan andra hade svårt för det. En sak som tydligt märks på lektionerna är att de är väldigt koncentrerade (inte alla) och lyssnar i början, men när det gått en halvtimme är det precis som att djuren inom dem väcks till liv. De börjar resa på sig och gå runt till varandra, och får allmänt mycket spring i benen.


Efter skolan åkte vi tillbaka till barnhemmet och storstädade, så nu känns här nästan lite hemtrevligt och okej att bo. Därefter väntade vi på lunchen hur länge som helst kändes det som. Jag skickade sms till Rose och frågade om hon kunde ringa till restaurangen och höra vad som hänt. Hon ringde upp, bad om ursäkt och sa att de skulle fixa det så fort som möjligt. Efter kanske en halvtimme levererades alltså maten – ris, ägg, grönsaker och något kött.


Eftermiddagen spenderade vi med barnen och vi målade deras naglar med nagellack som vi hade med oss. Det började med att vi satt med en liten tjej, men till slut flockades alla barn, stora som små, runt oss. Alla ville ha sina naglar målade, även några av killarna! Även de som inte ville ha sina naglar målade satt med och kollade och verkade tycka det var kul. Det kändes mysigt att även de lite äldre tjejerna var med då vi inte haft så mycket kontakt med dem. Vi har mest varit med de allra minsta och de barnen vi har i skolan.


Middagen levererades en stund efter 18 och sedan dess har vi bara tagit det lugnt och nu ska vi sova. GOD NATT!

Kommentera inlägget här: