Renovering 26 november

Det är verkligen en djungel när det kommer till alla olika nyanser och NSC-koder...Här är några olika prover för att kunna se och försöka välja rätt vit nyans och rätta gråa nyanser. Egentligen hade man bara velat välja en väldigt ljus neutral vit, men eftersom både fönster och innerdörrar är fabriksmålade med 2% gult i så behöver alltså även den vita väggfärgen ha lite gult i sig. Hade man valt en neutral vit hade fönster och dörrar uppfattas som gula...Det slutade med att vi valde S 0502-Y50R, en vit nyans med 2% inblandning av hälften gult och hälften rött.I hall och matrum ville vi ha en väldigt ljusgrå nyans. Samma sak här, för att den inte ska uppfattas som ljusblå mot lister och fönster fick vi välja en nyans med lite gult i sig. På bilderna ser den lite beige ut, men jag hoppas att det kommer se mer neutralt ut när lister och allt sånt är på plats.Det blev S 1002-Y. Det är inte färdigmålat och ska alltså inte se ut som på dessa bilderna med den ojämna kanten. Dock ska vi behålla några cm vit kant.Så stor skillnad bara det kom lite färg på väggarna! Nu längtar jag bara till att pappen tas bort så att vårt fina golv tas fram! Och att de bruna fönsterna byts ut. De förstör helhetsintrycket ganska mycket...Här är badrummet på nedervåningen. Svårt att få till ett bra foto utan några lampor, men lite kan ni i alla fall se. Badrummet på övervåningen börjar också ta form. Som ni ser ligger där papp på golvet och kommer förmodligen göra det tills det är klart, så därför kan jag inte fota det fina golvet... Annars då? Den fina turkosa väggen kommer att prydas med en stor spegel från vägg till vägg och hela vägen upp i tak. Där det sticker ut sladdar kommer det bli inbyggda lampor i spegeln.Våra fina innerdörrar.Och slutligen, parkettgolvet på övervåningen. Det enda som jag hitills inte är riktigt nöjd med. Det ser inte riktigt ut som jag trodde när vi beställde det. Jag hoppas dock att det känns bättre när allt är klart och man inte bara fokuserar på golvet. Vi får se!

Sofia:

Hej! Har precis hittat till din blogg och tycker att din stil är 100%-ig! Vi bygger nytt hus i Trelleborg och sitter nu med färgvalen. Jag undrar om du kan/vill svara på vilken nyans det är på era köksluckor. Är det 0500-N? Hur fungerar det i så fall till väggfärgen och fönsterkarmar, lister & dörrar?

Vänliga hälsningar Sofia

Svar: Hej! Tusen tack! :) Ja precis, köksluckorna är 0500-N. Jag var sjukt nojig över att väggar och fönster etc skulle uppfattas som gula, men sen kom köket och vi tänker faktiskt inte alls på det. Förmodligen för att det är olika material, ytor och nivåer. Men som sagt, det är inget som syns nu när det väl är på plats.
Vendela Hugosson

Kommentera inlägget här: