Renovering 7 september

Jag tänkte att det var dags för en liten uppdatering kring hur det går på renoveringsfronten. Nu börjar det gå åt rätt håll i alla fall vilket känns himla skönt! Emil och hans kollega har nämligen börjat gå i huset under arbetstid nu, vilket gör att det går väldigt mycket fortare. Vi börjar dock bli lite oroliga över att det går "för" snabbt, eftersom vi fortfarande (efter 3 månader!!!) väntar svar från kommunen angående vårt bygglov för utsidan. Och problemet är att vi inte kan färdigställa insidan helt förrän alla fönster är bytta...
Hur som helst, här nedan ser ni att väggarna till badrummet på nedervåningen börjar komma på plats. Till höger blir det garderober med skjutdörrar (vi befinner oss i hallen).
På bilden ovan och bilden nedan kan man se att de börjat regla upp väggarna. Anledningen till detta är dels att vi ska isolera invändigt, men även att vi ska dra all ny el där. Rummen på bilderna är, som ni kanske vet vi detta laget, köket, vardagsrummet och matrummet.
Detta är den nuvarande synen när man kommer upp på övervåningen (tror i och för sig att de lagt isolering mellan bjälkarna i nuläget, men nästan då). Badrummet var tidigare till vänster och en hall låg till höger. Vi har valt att byta detta så till höger (där dörrhålet blir igenslaget) kommer det att bli ett badrum och till vänster blir det hall/korridor.
Vårt sovrum! Där det gamla dörrhålet blir igenslaget kommer förmodligen sängen att stå.
Andra sidan av sovrummet - våra garderober, eller WIC.
Så här ser det just nu ut när man kommer upp på vinden, inte jättekul med andra ord. Det vi har gjort hitills är att riva förrådsväggar för att öppna upp.
Fortsätter man så ser det ut så här. Där vid röret/murstocken har vi rivit ut toaletten, men kommer förmodligen att försöka göra så att vi sätter dit en ny toalett och ett handfat. På vinden kommer det nämligen att bli gästrum.
Stina:

Det kommer bli hur fint som helst! Måste snart komma dit igen o kolla läget 💜

Kommentera inlägget här: