Renovering 24 september

Det har hänt en del i huset sedan jag uppdaterade er om det sist. Kanske inte ser så mycket ut på bilderna, men det som har hänt sedan sist är att vi har fått upp gips på väggar och i tak på nedervåningen, samt att vi har fått "golv" på plats på övervåningen. Badrumsväggarna på nedervåningen har varit på plats ett tag, men nu är även övervåningens badrumsväggar uppe! Så kul att äntligen kunna känna av hur det kommer bli i slutändan.

På bilden nedan ser ni hur det ser ut i hallen precis när man kommer upp på andra våningen. "Hålet" eller öppningen till vänster på bild var tidigare där dörren upp till vinden satt. Vi valde att öppna upp för att det ska kännas mer som en del av huset, och alltså bli lite mer inbjudande. Detta betyder ju därmed att vi måste fixa den tråkiga vindstrappan så att den blir fin. Själva vindsvåningen blir förmodligen ett projekt lite längre fram.Nedan ser ni att det har formats en "korridor" i och med att badrumsväggarna kommit upp. Korridoren leder fram till övervåningens vardagsrum. I framtiden, när det kan tänkas behövas ett tredje sovrum, kommer vi att förlänga korridoren genom att slå upp väggar. Dörren till vänster kommer alltså att vara kvar och en ny dörr till detta rum kommer sättas in. På så sätt behöver man inte gå igenom detta rum för att komma till det andra sovrummet till vänster. Det kanske låter klyddigt, men det kommer bli bra, hehe.

På bilden ovan ser ni badrummet från utsidan, och på bilder nedan ser ni det från insidan. Det kommer att bli betydligt större än jag först trodde, vilket känns skönt. Toaletten kommer att placeras under fönstret, duschen där golvbrunnen sitter, och tvättstället med dubbelvask på väggen till vänster (på bilden nedan). I lördags var jag och Emil och beställde badrumsinredning så nu är det också klart. Skönt! Vi kollade även på kakel och klinkers, men det behöver vi inte beställa förrän om 2-3 veckor. Utöver det är det bara duschväggar och lite andra detaljer som ska bestämmas till badrummen.

Vardagsrummet på andra våningen. Snart ska även övervåningen gipsas, tror det är denna eller nästa vecka.

Ett av sovrummen som till en början inte kommer bli något alls. Extra garderobsutrymme kanske, hehe.

Rebecca:

spännande!

Stina:

Så himla fint det kommer bli!! Jag måste komma o kolla snart!

Svar: Ja! Kanske kan ta det samma dag som vi åker till Lilla Barnkammaren kanske? 😊
Vendela Hugosson

Elina:

Så kul stt följa detta!!! Tänk så fint det kommer bli 😍

Kommentera inlägget här: