Dag 4

Torsdag den 16 februari 2012

I skolan hjälpte vi, precis som igår, de små barnen med deras matte. En sak som vi dock tycker är lite märkligt är att deras mattebok är slut. De är alltså färdiga med den. Vissa av dem gjorde de två sista sidorna idag, medan andra suddade ut det de redan hade gjort för att skriva om det. Vi får se hur det är imorgon, men annars får vi kanske föreslå att vi hittar på något annat med dem. Vi har i alla fall förberett några bilder som de kan färglägga med de färger vi skrivit. På andra passet då vi hade de stora barnen (8-13) körde vi ”This is me”. De fick helt enkelt göra en presentation av sig själv, skriva namn, ålder, ögonfärg, favoritfärg, hårfärg osv. Vi bad dem dessutom säga varje mening högt för att de ska lära sig säga hela meningar och inte bara ”Brown” när man ställer en fråga. Det är så stor skillnad på vad de kan och inte. Vissa förstår ganska bra och skriver ner saker som vi skriver på tavlan direkt, medan andra verkligen inte alls förstår. Det känns dessutom som att de säger saker som de inte riktigt förstår innebörden i.


Efter andra passet åkte vi tillbaka hem för att äta lunch (ris med kött, grönsaker och ägg) och sola en liten stund. Därefter gick vi in till Floating Market för att kolla runt lite och sedan gick vi och fick Thaimassage i en timme. Ynka 50 svenska kronor gick det på.


När klockan närmade sig halv fem och barnen kom med bussen från skolan hoppade vi på för att åka in till ”staden” och kolla på de äldre killarna som spelade fotbollsmatch. De vann med 5-2, och speciellt kul var det att se hur fina deras matchställ var!


Väl tillbaka på hemmet var det dags för mat igen, denna gång ris med kycklingklubba, vilket var lite torrt men det gick ner. Nu har vi precis nattat de minsta barnen som vanligt, med god natt-visor och mys, och nu är det även dags för oss att sova. Imorgon ska jag och Jennifer ta oss till Hua Hin efter skolan där vi ska spendera en natt på hotell och få lite ledigt.

Kommentera inlägget här: