Dag 11

Torsdag den 23 februari 2012


Idag, nästsista dagen i skolan och nästsista hela dagen överhuvudtaget, målade vi lite olika saker. Vi sa t.ex. att de skulle måla ”a yellow sun”, ”a green tree” osv. På rasten räknade vi matte, som vanligt med sällskap av lille Non. Han kommer alltid in till oss på rasten för att snacka (inte mycket som man förstår men han brukar härma oss vilket är kul), pilla på våra räknare och äta kakor. Vad Rose har berättat så har han inte varit utsatt på något negativt sett utan hans mamma födde honom när hon var ung och inte kunde ta hand om honom. Han är väldigt tuff utåt och går som om han ägde hela världen, men egentligen är han hur mjuk som helst. Detta har man märkt nu mer på sistone då han kommer och tar ens hand, pussar den, kramar om en och sitter med en på bussen till skolan. Häromdagen somnade han till och med i min famn samtidigt som han höll min hand.


På andra passet, med de äldre, lärde vi ut månaderna. Vi körde på ungefär samma upplägg som igår, att vi skrev upp och de skrev av, de fick säga månaderna högt samt gå fram och skriva varsin månad på tavlan för att öva stavning.


Rose kom även till skolan idag för att hälsa på och hängde med oss hem på lunchen. Eliska bjöd på gårdagens tårta och kakor och sen kom lunchen (nudlar med kött, räkor och nötter). Vi snackade en hel del med Rose. Hon frågade hur allting var och om allt funkade osv. Dessutom ställde vi frågor om barnen och dess bakgrund. Helst skulle man vilja veta varenda unges bakgrund och vad de varit med om, men det är omöjligt att hinna med och komma ihåg.


Vid två-tiden åkte vi in till ”centrum”. Vi sade hejdå till Rose och gick en stund i lite affärer, men blev dock besvikna på utbudet. Tanken var att vi skulle kolla på killarnas fotbollsmatch klockan 16 men när vi kom dit var det helt dött så vi åkte hem och lekte med de små barnen istället. Jag och Jennifer känner att vi vill spendera så mycket tid som möjligt med dem nu innan vi lämnar dem. De fick göra armband av våra pärlor och vi delade ut en massa snoddar och klämmor till tjejerna.


Därefter blev det dags för middag. Vi frågade Rose tidigare på dagen om hon inte kunde ringa restaurangen och höra om det var möjligt att få pommes, och det var det! Det bjöds alltså på pommes, kyckling och ketchup, vilket var väldigt uppskattat! Efter det tog vi det lugnt innan det var dags att natta barnen. När vi gjorde detta passade vi på att dela ut de kläder vi köpte till dem på Floating Market. Alla blev hur glada som helst och tog på sig sina nya saker direkt. Imorgon är det ”casual Friday” i skolan och vi hoppas att de kommer ha på sig sina nya kläder då, men vi får se. Nu kallar sängen, god natt!

Kommentera inlägget här: